Divlja djeca Maksimira

Prva knjiga o Zoološkom vrtu grada Zagreba Divlja djeca Maksimira predstavljena je sinoć u Novinarskom domu, a o knjizi su govorili ravnateljica zagrebačkog Zoološkog vrta Davorka Maljković, književnik Zvonimir Milčec i urednica Ivana Sor.

Divlja djeca Maksimira - Knjiga o zagrebačkome Zoološkom vrtu" donosi prikaz 87 godina Zoološkog vrta grada Zagreba te bilježi suživot ljudi i životinja na prostoru vrta, istaknula je ravnateljica Maljković. Riječ je o prvoj knjizi koja sustavno obrađuje povijest zagrebačkog Zoološkog vrta i u čiju su se pripremu uključile stotine građana. 

Oko 300 stranica knjige oduševiti sve one kojima među najveselije uspomene iz djetinjstva spada živopisni posjet Zoološkom vrtu, ali i one željne otkrivanja povijesti jednog od najljepših europskih zooloških vrtova.

Zagrebački Zoološki vrt počeo je s tri šumske sove i tri lisice, a sada ima 300 životinjskih vrsta i 2.500 jedinki te pet i pol hektara kopnene površine i hektar i pol vodene. Danas je najveći problem zagrebačkog Zoološkog vrta nedostatak prostora.