Jurinić pobjednik natjecanja R. Schumann

Hrvatski pijanist 23-godišnji Aljoša Jurinić pobjednik je 16. međunarodnoga natjecanja Robert Schumann, člana Svjetske federacije glazbenih natjecanja sa sjedištem u Ženevi, pod pokroviteljstvom UNESCO-a.

Na jednom od najstarijih i najuglednijih svjetskih natjecanja, održanom u Schumannovu rodnom gradu Zwickauu u Njemačkoj od 7. do 17. lipnja, sudjelovalo je četrdeset troje pijanista u dobi do 40 godina iz 29 zemalja.

To je još jedan međunarodni uspjeh našega mladog pijanista, dobitnika niza nagrada na domaćim i međunarodnim natjecanjima, izvijestio je Krešimir Starčević, voditelj Virtuosa - ciklusa koncerata studenata Muzičke akademije u Zagrebu.

Aljoša Jurinić na petoj je godini Muzičke akademije u Zagrebu u klasi Rubena Dalibaltayana i istodobno student na Scuola di Musica di Fiesole u Italiji u klasi Elisso Virsaladze, glasovite svjetske pijanistice čija je karijera počela upravo pobjedom na Schumannovu natjecanju 1966. godine.

Kao pobjednik ovogodišnjega natjecanja, Aljoša Jurinić održat će niz recitala u Njemačkoj i time nastaviti gostovanja na inozemnim pozornicama od Velike Britanije, Španjolske i Italije do Ukrajine, Gruzije, Rusije.