Festival "Ana u Gradu" u Dubrovniku

U Dubrovniku je počeo drugi festival Ana u Gradu, koji traje do 24. lipnja. U prigodi početka festivala održana je konferencija za novinare, na kojoj je violončelistica Ana Rucner predstavila program.

Uz izlazak sunca na Srđu u pet sati ujutro festival je otvorio koncert pod nazivom Pozdrav ljetu. Uz Anu Rucner na violončelu je nastupila hrvatska harfistica Marija Mlinar.

U Kneževu dvoru sutra će se održati koncert Večer ljubavne poezije, gdje će uz Anu Rucner nastupiti Milka Podrug Kokotović, Anja Šovagović, Boris Miholjević, Luko Paljetak te plesači Tena Žepec i Goran Šimonji. Ovaj koncert dobrotvornoga je karaktera, a prihod je namijenjen Udruzi za down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije.

Gudački kvartet Rucner i Peter Soave, bandoneonist svjetskog glasa, 23. lipnja održat će koncert pod nazivom U ritmu tanga.

Završni koncert bit će na Babinom kuku, gdje će uz kvartet Rucner nastupiti folklorni ansambl Linđo, klapa Subrenum, Srebrna krila, a sve pod dirigentskom palicom Thomasa Buricha.