Počele 'Večeri na Griču'

Počela je tradicionalna ljetna manifestacija Večeri na Griču, koja će do 2. kolovoza posjetiteljima ponuditi dvadesetak koncertnih večeri klasične glazbe, jazza te jedan koncert etno-glazbe.

Večeri na Griču ove se godine održavaju 31. put i svojevrsna su poveznica između dviju koncertnih sezona, rekao je v.d. ravnatelja Koncertne direkcije Zagreb Josip Nalis. Koncerti će se održavati u povijesno-arheološkim biserima Gornjeg grada, atriju Galerije Klovićevi dvori i crkvi sv. Katarine.

Svečano otvaranje Večeri održalo se u atriju Galerije Klovićevi dvori s komornom operom Gaetana Donizettija Il Campanello u režiji Snježane Banović i pod ravnanjem maestra Vladimira Kranjčevića, a nastaloj u koprodukciji Opere b.b. i INK-a.

Održat će se i koncert ansambla Dialogos i Katarine Livljanić, koncert jazz pjevačice Youn Sun Nah iz Južne Koreje sa švedskim gitaristom Ulfom Wakeniusom te jedini ovodogišnji etno-nastup, koncert tradicionalne izraelske glazbe u izvedbi ansambla Yamma. Nastupit će i talijanski ansambli za ranu i klasičnu glazbu Zefiro i Odhecaton te ruski ansambl duhovne glazbe Svetilen.

Također će se održati i nastupi dobitnika nagrada na natjecanjima za mlade glazbenike, pa će nastupiti pijanist Andrej Gugnin, Dragan Đorđević na violončelu i Vladimir Milošević na glasoviru. U sklopu Večeri na Griču koncerte će održati i Matija Dedić trio i Gibonni te Tri dive - Gabi Novak, Radojka Šverko i Tereza Kesovija.