Riječno kino na Korani

Na obali rijeke Korane u Karlovcu postavljeni su veliko platno, projektor, klupe i mnoštvo zračnih madraca za gledanje filmova u sklopu dvotjednoga Riječnog kina uz 'Karlovačko' open-air kina na Foginovom kupalištu. Taj projekt prvi je put održan prošlog ljeta kao diplomski rad Marije Ratković na Odsjeku za produkciju Akademije dramske umjetnosti, a na projekcijama je bilo 2100 gledatelja.

Riječno kino održat će se ovog i idućeg vikenda, a organizatori najavljuju raznovrstan filmski i glazbeni program. Posebnost filmskih projekcija pod zvijezdama uz Koranu jest što gledatelji biraju hoće li filmove gledati sjedeći ili ležeći jer je slogan te manifestacije "Luftić do luftića KINO", a osigurano je tisuću mjesta.

Filmski program otvara večeras finska komedija "Željezno nebo", a slijede nagrađivani dokumentarci "Veliki dan" i "Nije ti život pjesma Havaja", film strave "Žena u crnom", igrani film "Noćni brodovi", iranski film "Nader i Simin se rastaju" te prvi hrvatski nezavisni dugometražni animirani film "Inspektor Martin i banda puževa".