Ericsson Nikola Tesla gradi za Rostelekom

Ericsson Nikola Tesla (ENT) ugovorio je gradnju nove mobilne mreže i mreže za isporuku sadržaja za vodećeg ruskog pružatelja telekomunikacijskih usluga Rostelekom, izvijestili su iz te kompanije, napominjući da je to najveći posao Ericssona Nikole Tesle u posljednjih nekoliko godina.

Nova infrastruktura koju će sagraditi ENT omogućit će Rostelekomu proširenje djelatnosti na nove pokretne mreže najsuvremenije tehnologije te isporuku raznih sadržaja korisnicima, stoji u priopćenju. Ne navodi se vrijednost ugovora, a u ENT-u kažu da je tako dogovoreno s kupcem.

Nova Rostelekomova mreža koja se temelji na Ericssonovoj opremi obuhvatit će više od 60 posto od 143 milijuna stanovnika Rusije, uključujući najveće ruske gradove - Moskvu, Sankt Peterburg, Novosibirsk, Ekaterinburg i druge. Ericsson Nikola Tesla će, kao sastavni dio Ericssonove grupe, isporučiti opremu za 2G i 3G generacije mobilnih mreža uz prateću aparaturu i softver.

Montaža opreme već je počela, a očekuje se da će do kraja godine nova oprema biti ugrađena na više od 4.000 lokacija u Ruskoj Federaciji.

Rostelekom je vodeći ruski pružatelj telekomunikacijskih usluga koji osigurava pristup naprednim telekomunikacijskim mrežama za 43 milijuna korisnika.