Lederer predložena za intendanticu HNK

Kazališno vijeće Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu na današnjoj sjednici većinom glasova odlučilo je Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture predložiti da se za intendanticu toga kazališta imenuje Ana Lederer, koja je i do sada obnašala tu dužnost, potvrdio je Hini član Kazališnog vijeća Duško Ljuština.

Podsjetio je kako je Kazališno vijeće na sjednici održanoj prošli tjedan bilo jednoglasno da je jedino kandidatura Ane Lederer bila potpuna i u skladu s uvjetima natječaja, a prijave dvoje kandidata, rekao je, nisu bile kompletne.

Osim Lederer, na natječaj za intendanta HNK Zagreb prijavili su se književnica i sveučilišna profesorica Sibila Petlevski te književni kritičar, esejist i leksikograf Velimir Visković.

Kazališno vijeće HNK-a Zagreb ima sedam članova. Dvojica su predstavnici Grada Zagreba - Duško Ljuština i Matko Raguž, dvojica su predstavnici Ministarstva kulture - Vladimir Stojsavljević i Krešimir Seletković, a troje članovi HNK - Luka Dragić (Drama HNK), Danijel Martinović (Opera HNK) i Mihaela Devald (Balet HNK).