"Superheroj" premijerno u Seulu

Predstava Superheroj, koja je rezultat trogodišnje suradnje zagrebačkog kazališta Mala scena na međunarodnom kazališnom projektu Patchwork Family ASSITEJ international project, koji povezuje kazališta i kazališne festivale iz Europe i Azije, svjetsku će premijeru imati 26. srpnja na Multikulturnom festivalu u Seulu u Koreji.

Kako se navodi u priopćenju Male scene, kazališni reality show za djecu i mlade ruskog dramatičara Mikhaila Bartenev, u režiji Ivice Šimića, praizvedbu će imati u Nacionalnom kazalištu u Seulu (National Theatre of Korea - Daroreum Stage) u sklopu tog festivala.

Predstava je nastala u sklopu najvećeg ovogodišnjeg interkontinentalnog i interkulturnog kazališnog projekta namijenjenog djeci i mladima Patchwork Family ASSITEJ international project, u kojem sudjeluju kazališta i festivali iz Japana, Južne Koreje, Hong Konga, Tajvana, Kine, Rusije, Austrije i Hrvatske.

Dramski tekst nastao je kao proces sudjelovanja sedmero glumaca s osobnim pričama i idejama. Riječ je o četvrtom međunarodnom kazališnom projektu u kojem sudjeluje to hrvatsko kazalište.

Predstava će tijekom ljeta i jeseni gostovati po festivalima u Aziji i Europi, a namijenjena je djeci od 9 godina na više.