Nastavlja se gradnja mosta preko Drave

Vlada nastavlja gradnju mosta preko Drave u sklopu paneuropskog koridora 5C, izjavili su u Osijeku ministri graditeljstva i prometa Ivan Vrdoljak i Siniša Hajdaš Dončić. Potvrdili su da informacija o smanjenju proračuna za ovaj cestovni most nije točna te da je u planu nastavak radova na zadnjih trideset kilometara dionice autoceste koja će Osijek preko novog mosta spojiti s Mađarskom. Osječki most trebao bi biti završen sljedeće godine.

Dončić je rekao kako onda slijedi nastavak gradnje dionice do Belog Manastira. On se već projektira, za što je dobivena i građevinska dozvola. Zatim preostaje gradnja još nekoliko kilometara, što se sinkronizira s mađarskom stranom, dodao je ministar.

Na novinarski upit o nekim komentarima prema kojima bi cijena gradnje mosta preko rijeke Drave bila niža od najavljenih oko 950 milijuna kuna, Hajdaš Dončić je rekao kako nema razloga za traženje novih rješenja te da se radovi izvode prema najavljenoj cijeni.

Ministri su obišli i radove na južnoj obilaznici Osijeka, najopterećenijoj dionici državne ceste D2 u Osječko-baranjskoj županiji. Investitor su Hrvatske ceste, a riječ je o investiciji vrijednoj 164,8 milijuna kuna (bez PDV-a), s rokom izvođenja 30 mjeseci od početka radova koji su počeli u rujnu prošle godine.