Mala scena na Kijimuna Festi u Japanu

Kazalište Mala scena gostovat će s predstavom Baukač na najpoznatijem azijskom festivalu kazališta za mladu publiku, Kijimuna Festa, koji se do 5. kolovoza održava deveti put na Okinawi, u Japanu.

Baukač je predstava o strahu za djecu od četiri godine na više redatelja Ivice Šimića i dramaturga Ivora Martinića, praizvedena u ožujku 2008. godine, a od svoje je praizvedbe odigrana 90 puta. U predstavi igraju Ana Majhenić i Dražen Čuček, glazbu je skladao je Alen Kraljić, kostimografkinja je Mirjana Zagorec, scenografkinja Dinka Jeričević, pokret je osmislila Larisa Navojec, a producirala Vitomira Lončar.

Ove godine na Kijimuna Festi gostuje 56 kompanija sa svih šest kontinenata, izvest će se 86 naslova, održat će se pet seminara, sedam simpozija i 15 radionica, a sveukupno će biti izvedeno 240 izvedaba.

Predstava Superheroj koja je nastala u suradnji 7 zemalja i regija Azije i Europe također će se predstaviti međunarodnoj publici na Kijimuna Festi i to 3., 4. i 5. kolovoza. Predstavu je režirao Ivica Šimić, a producirala Vitomira Lončar.

Nakon Kijimuna Feste Superheroj odlazi na Tajvan kao dio programa festivala za djecu u Kaoshiungu gdje će se održati dvije izvedbe.

Unutar Kijimuna festa ove se godine po prvi puta u povijesti ASSITEJ Internationala, svjetske mreže kazališta za mladu publiku u koju je učlanjeno 85 zemalja, održava 1. Međunarodni ASSITEJ susret u čijem radu sudjeluju predstavnici 30 zemalja. U sklopu susreta održava se i sastanak Izvršnog odbora ove najveće asocijacije kazališta za mladu publiku na svijetu. 

Hrvatsku delegaciju čine Ivica Šimić, glavni tajnik svjetskog centra te Romano Bogdan, predsjednik Hrvatsko centra ASSITEJ.