Predsjednik promaknuo 158 pripadnika OSRH

U prigodi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH Ivo Josipović donio je na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, na prijedlog ministra obrane, odluke o redovitom promaknuću za 158 pripadnica i pripadnika Oružanih snaga, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Pukovnici Vjekoslav Ferenčina, Mato Matanović i Predrag Palac redovito su promaknuti u čin brigadira. U čin kapetana fregate redovito je promaknut kapetan korvete Tomislav Sinjeri, a u čin pukovnika bojnici Tomislav Kovačić, Damir Perak, Damir Jugović, Dražen Kardoš, Ivica Grebenar, Đuro Pažin, Vlado Dandić, Vladimir Puhanić i Zdravko Šošić.

Redovito su promaknuti: poručnica bojnog broda u čin kapetanice korvete, dvije satnice u čin bojnica, dva poručnika bojnog broda u čina kapetana korvete, 25 satnika u čin bojnika, 14 natporučnica u čin satnica, tri poručnika fregate u čin poručnika bojnog broda, 45 natporučnika u čin satnika, tri poručnice u čin natporučnica, sedam poručnika korvete u čin poručnika fregate i 46 poručnika u čin natporučnika.

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga za ostvarene natprosječne rezultate u ispunjavanju postavljenih zadaća pohvalio je brigadnog generala Mladena Fuzula, brigadira Ivicu Kindera i desetnika Tomicu Borića.