U Ljetnom kinu Gradec ciklus španjolskog filma

U zagrebačkom Ljetnom kinu Gradec, od danas do nedjelje 12. kolovoza, bit će prikazan ciklus španjolskog filma, u suradnji s Veleposlanstvom Španjolske u Hrvatskoj.

U besplatnom kinu na Katarinskom trgu, s početkom u 21 sat, do kraja tjedna, bit će prikazano pet španjolskih filmova i to: Privatni detektivi, Stvari koje ti nisam nikad rekao, Vrtlarev pas, Sedam biljarskih stolova i Povratak u Hansalu.

Kino Gradec bit će otvoreno sve do 2. rujna s programom u selekciji tvrtke KineFilm i distributera Discovery film$videa.

Osim dobre suradnje sa španjolskim i izraelskim veleposlanstvima te Vukovar film festivalom, od ove godine počela je suradnja sa Zagreb Tourfilm Festivalom i Dokukinom pa će posjetitelji ljetnog kina moći vidjeti i najbolje turističke filmove te dokumentarce sa Zagrebdoxa. Bit će prikazani i filmovi o ekstremnim sportovima.

U Ljetnom kinu Gradec je tijekom protekle dvije sezone prikazano više od 70 filmskih naslova koje je vidjelo više od 30.000 posjetitelja.

Za najmlađe 'sa Štrosa' u kino je premješteno i malo lutkarsko kazalište LET koje svakoga tjedna, od ponedjeljka do četvrtka u 19,30 sati, svojim raznovrsnim predstavama čini program bogatijim, a na početku svake projekcije filma i ove godine se može pogledati po jedna epizoda crtanog filma, popularnog Profesora Balthazara.