Počeo 2. Opuzen film festival

Projekcijom dugometražnog filma redatelja Igora Mirkovića Noćni brodovi u Opuzenu je počeo 2. opuzenski filmski festival.

Na drugom izdanju Opuzen film festivala, koji se održava do 25. kolovoza na dvije otvorene i jednoj zatvorenoj lokaciji, prikazat će se 70 filmova igranih i dokumentarnih, dugometražnih i kratkometražnih. Bit će održano i nekoliko radionica te koncerata u popratnom programu.

Radovi s likovne i filmske radionice bit će prikazani publici na izložbi u programu zatvaranja festivala. Po riječima direktora festivala Augustina Zonjića, između ostalog, u glavnom programu publici će biti prikazan film Dalibora Matanića Ćaća, Imamo papu Nannija Morettija i Željezna lady Phyllide Lloyd.

U dokumentarnom dijelu programa publika će moći vidjeti kako je izgledala borba za prava studenata u filmu Zemlja znanja, potom Gabriel Vlatke Vorkapić te bugarski film Tko su te majke?.

U popratnom filmskom programu publika će imati priliku pogledati španjolski film Triptih", nizozemske filmove koji su nominirani za Oskara te hrvatsku igrano-dokumetnarnu selekciju.