Menadžer Chris Lighty počinio samoubojstvo

Glazbeni mogul zaslužan za komercijalnu eksploziju hip-hop kulture Chris Lighty, menadžer 50 Centa, Puff Daddyja i Mariah Carey, pronađen je mrtav u svojem domu u njujorškoj četvrti Bronxu.

Lighty (44), jedan od najutjecajnijih ljudi hip-hopa, navodno je počinio samoubojstvo. Lighty se navodno svađao sa suprugom Veronicom, koja je prošle godine podnijela zahtjev za razvod braka, a imao je i financijskih problema - u vrijeme smrti navodno je imao nagomilani porezni dug od oko pet milijuna dolara (oko 4 milijuna eura).

Šokiran sam, napisao je Puff Daddy na Tweeteru nakon vijesti o samoubojstvu svojeg menadžera. Rihanna je napisala: Mirno spavaj, Chrise Lighty, molim se za tvoju obitelj i voljene!. 50 Cent je izdao priopćenje u kojemu ističe da je Chris deset godina igrao važnu ulogu u njegovom poslovnom i osobnom razvoju. Bio je dobar prijatelj i savjetnik koji mi je pomogao razviti se kao umjetnik i kao poslovni čovjek. Molim se za njegovu obitelj. Nedostajat će nam.

Lightyju, kojega nazivaju hip-hop herojem i jednim od arhitekata hip-hop kulture, pripisuje se ključna uloga u komercijalnoj eksploziji hip-hopa. Odskočna mu je daska krajem 80-ih godina prošloga stoljeća bio posao za prvu veću menadžersku tvrtku za rap glazbu Rush Management, nakon čega je krajem 90-ih pokrenuo vlastitu menadžersku tvrtku Violator koja je zastupala imena kao što su Missy Elliott, Busta Rhymes, LL Cool J i 50 Cent.