Počinje 47. tjedan kajkavske kulture

Danas počinje 47. tjedan kajkavske kulture. Nakon podizanja festivalske zastave na glavnom gradskom trgu Krapinom će proći povorka više od 400 djece u narodnim nošnjama. Održat će se i postrojavanje te smotra počasnih i povijesnih postrojbi, što je jedna od novina ovogodišnjeg programa.

Ovo je jedna od najpoznatijih kulturnih manifestacija u sjevernoj Hrvatskoj, a nudi sadržaje za sve naraštaje i ljubitelje svih oblika umjetnosti, u kojima sudjeluju kajkavci svih dobi.

Središnji su događaji Tjedna kajkavske kulture glazbena večer "Popevke za navek", koja će u petak 7. rujna donijeti presjek najizvođenijih skladbi s dosadašnjih festivala kajkavskih popevki, a dan poslije održava se popularni Krapinski festival na kojemu će biti izvedena 21 novoskladana popevka.

I ovogodišnji program Tjedna donosi brojne događaje: tradicionalni 11. znanstveni skup "Kajkavski jezik, književnost i kultura kroz stoljeća", Recital kajkavske poezije, jubilarni 20. zagorski gospodarski zbor, Dječji festival Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu.

Pokrovitelj je Tjedna kajkavske kulture Ministarstvo kulture RH, a pokrovitelj Festivala kajkavskih popevki predsjednik RH Ivo Josipović.