47. Vinkovačke jeseni

Folklornim večerima počele su 47. Vinkovačke jeseni. Pred sam početak održan je mimohod građanskih društava i puhačkog orkestra te mimohod vinkovačkih šokačkih rodova. 

Kroz pet folklornih večeri na Vinkovačkim jesenima nastupit će 60 KUD-ova s područja Vukovarsko-srijemske županije. Najavljen je i spektakularan završetak manifestacije.

U nedjelju 16. rujna ulicama grada do stadiona HNK "Cibalija" formirat će se kolo sudionika svečanog mimohoda 47. Vinkovačkih jeseni, njih oko četiri tisuće, ali i građana Vinkovaca i njihovih gostiju. Kolo bi, prema procjenama, moglo biti dugo oko tri kilometra.

Od 14. do 16. rujna trajat će i 10. vinkovački sajam gospodarstva i obrtništva na kojem se očekuje stotinjak izlagača iz Vukovarsko-srijemske županije, Hrvatske i regije.

Posljednjeg dana Vinkovačkih jeseni u večernjim satima održat će se i veliki humanitarni koncert na kojem će nastupiti Miroslav Škoro, a sav prihod namijenjen je Udruzi osoba s invaliditetom "Bubamara" i zajednici "Vjera i svjetlo".