Program MEDIA sufinancirat će film "Srce mesara"

Film Srce mesara, urbana obiteljska drama u režiji Antonija Nuića, jedini je filmski projekt iz Hrvatske koji će biti sufinanciran sredstvima Programa MEDIA u okviru potpore razvoju pojedinačnoga projekta.

Film će se sufinancirati s 30.000 eura, a Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) prepoznala ga je kao "kvalitetnu i suptilnu komediju pozitivnoga gledišta na trenutne socijalne tranzicije.

Vrijednost projekta je i u koprodukcijama s nekoliko zemalja te jasno istaknutim producentskim vještinama, što dolaze do izražaja, osim u samom razvoju projekta, i u ostalim produkcijskim segmentima.

Srce mesara priča je o jazz trubaču, kojeg će igrati Bojan Navojec, a čiji se život promijeni iz temelja nakon što primi očev svadbeni poklon. Nuić je za film napisao scenarij.

Hrvatski audiovizualni centar je u ožujku ove godine odobrio tom projektu 4,1 milijun kuna, kroz program za poticanje audiovizualnog stvaralaštva, a na natječaju Ministarstva kulture Crne Gore, koproducentu filma, produkcijskoj kući Artikulacija, odobreno je 50.000 eura.

Program MEDIA jedini je program potpore EU namijenjen razvoju europske audiovizualne industrije.