Premijera 'Gospođe ministarke' u Kerempuhu

Gospođa ministarka, najpoznatija komedija i kultno djelo srpskog književnika Branislava Nušića, premijerno je na izvornom jeziku i s hrvatskim titlovima izvedena u Satiričkom kazalištu Kerempuh. Zagrebačko kazalište time počinje novu sezonu.

Nušićevo djelo, koje je s prikazom licemjerja, pohlepe i bolesne ambicije kao nuspojava dobivanja vlasti aktualno i stotinjak godina nakon nastanka, režira Oliver Frljić.

Publika će moći razumjeti Nušićev jezik bez obzira kako se on zove, rekao je Frljić, dodavši da tako titlovana predstava na marginama progovara i o apsurdnim polemikama o hrvatskom i srpskom jeziku. Kao što se Krležu u Beogradu igra na jeziku na kojem je pisao, tako će se Nušić igrati ovdje bez obzira na umjetno stvorene jezične barijere, dodao je.

Za Elizabetu Kukić naslovna uloga bila je, ocijenila je, velik izazov i odgovornost. U predstavi još glume Bogdan Diklić, Linda Begonja, Maja Posavec, Borko Perić, Edo Vujić, Ana Maras, Hrvoje Kečkeš, Dean Krivačić, Mario Mirković, Ivan Đuričić, Luka Petrušić, Nina Erak-Svrtan, Kostadinka Velkovska, Mia Begović i Velimir Čokljat.

Dramaturginja predstave je Dora Delbianco, adaptaciju hrvatske varijante izradila je Snježana Kordić, a scenografkinja i kostimografkinja je Sandra Dekanić.