Predstava 'Profesor Baltazar' putuje u Sibir

Šesteročlana ekipa zagrebačkog kazališta Tvornica lutaka i Scene Gorica sa svojom ovogodišnjom uspješnicom Profesor Baltazar Put oko svijeta od 23. rujna boravi u Sibiru. U Ulan-Udeu, glavnom gradu Republike Burijatije u Ruskoj Federaciji, bit će devet dana.

Sudjelovat će na Međunarodnom kazališnom festivalu i gostovati u tom gradu nedaleko od istočne obale Bajkalskog jezera.

Glumci Mario Kovač, Petra Radin i Filip Detelić tamošnjoj će djeci dočarati legendarni lik profesora Baltazara, hrvatskog animiranog brenda koji je oživio i na kazališnim daskama.

Djelomično slijedeći originalni serijal, predstava je u mnogim prizorima svjesno neverbalna te je stoga mogu ravnopravno gledati i najmlađi ili stranci, poput mališana iz Burijatije. Oni su neobičnog profesora i njegov čudnovati stroj upoznali na televiziji.

Zagrebački glumci naučili su dijelove predstave na ruskome pa će tako na najbolji način predstaviti profesora koji spremno rješava sve probleme potrebitih.

Gostovanje je organizirano na poziv burijatijskog Ministarstva kulture i uz potporu hrvatskog Ministarstva kulture, grada Zagreba, hrvatskog veleposlanstva u Moskvi te brojnih sponzora.