Generacija 55+ o najvažnijim minutama života

Na pozornicu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog danas i sutra stat će 44 osobe starije od 55 godina - sudionici projekta kazališta Montažstroj 55+ - godine (ni)su važne kako bi javnosti ispričali najvažnije minute svoga života te tako skrenuli pozornost na prolaznost i nepovratnost važnih trenutaka te na problem socijalne neosjetljivosti prema osobama treće životne dobi u našem društvu.

Svaki od sudionika na pozornici će dobiti točno onoliko sekundi koliko ima godina, a u tom kratkom vremenu protagonisti će na različite načine pokušati javnosti predstaviti svoje najvažnije priče i minute.

Tijekom predstave će biti snimljen dokumentarni film čija će montaža označiti završetak projekta "55+", najavio je redatelj i ravnatelj kazališta Montažstroj Borut Šeparović.

Naglasivši kako je riječ o najkompleksnijem projektu na kojem je radio, Šeparović je kazao da je ključna riječ projekta solidarnost te kako smatra da je kroz projekt stvorena mikroverzija međugeneracijske solidarnosti.

Riječ je o projektu socijalno angažiranog teatra Montažstroj u sklopu kojega je 99 volontera izabranih na audiciji, prema vlastitim afinitetima i željama, polazilo fizičke, dramske, razgovorne i novomedijske radionice, a predstava je rezultat tog projekta pokrenutog u svibnju.

Osim u Zagrebu predstava s protagonistima predstavnicima generacije 55+ bit će izvedena u Puli 26. rujna i u Rijeci 1. listopada.