Otvorena izložba "Croatian holiday 2012."

U sklopu Bečkog tjedna dizajna (Vienna Design Week), u izložbenom prostoru Gschwander otvorena je izložba "Croatian Holiday 2012" na kojoj su predstavljeni eksponati 20-tak mladih hrvatskih dizajnera.

Izložba predstavlja ne samo izvanredne dizajnerske predmete nego kroz njih pokušava kritički i istraživački produbiti problematiku svakodnevnice i turizma, rekla je jedna od kustosica izložbe Ivana Borovnjak. Dodala je da je to pokušaj da se uspostavi izravna komunikacija između dva sektora u Hrvatskoj, turizma i dizajna.

Izložba "Croatian Holiday 2012.", kao promišljanje dizajna u turizmu i turizma u dizajnu, uključuje kolekciju proizvoda inspiriranu upravo turizmom kao glavnom okosnicom novonastalih ideja. Organizator izložbe je Hrvatsko dizajnersko društvo.

ProgramVienna Design Weeka, koji se održava šesti put, obuhvaća stotinjak priredbi na 60 lokacija diljem Beča. Ove godine najviše manifestacija održat će se u 15. i 16. bečkom okrugu, najavili su organizatori, a posebice u prostoru Gschwander, gdje je uz ostalo i središte festivala. Bečki tjedan dizajna traje do 7. listopada, a glavni grad Austrije bit će potpuno u znaku dizajna.