Proglašeni laureati 42. baroknih večeri

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici dodijeljene su nagrade najboljim izvođačima na ovogodišnjim Varaždinskim baroknim večerima.

Nagradu "Jurica Murai" za najbolju interpretaciju na festivalu dodijeljena je ansamblu Ensemble NAYA iz Izraela za nastup 29. rujna u Viteškoj dvorani dvorca Trakošćan te sopranistici Ivani Lazar koja je 24. rujna nastupila u franjevačkoj crkvi s Varaždinskim komornim orkestrom.

Nagrada "Ivan Lukačić" za najviši izvođački domet na ovogodišnjem festivalu dodijeljena je ansamblu Le tendre amour iz Španjolske koji je u Hrvatskome narodnom kazalištu u Varaždinu 30. rujna izveo operu "Los Elementos".

Nakon dodjele nagrada u Gradskoj vijećnici predstavljen je nosač zvuka "Vječni Orfej Varaždina", a u 20 sati počeo je koncert na kojemu nagrađivani učenici varaždinske Glazbene škole izvode djela baroknih majstora uz Varaždinski komorni orkestar. Koncert je održan u varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo u povodu 70. rođendana primadone Ruže Pospiš-Baldani.