Večeras mjuzikl 'Credo/Vjerujem'

Mjuzikl Credo/Vjerujem, u kojem sudjeluje stotinjak mladića i djevojaka iz Zajednice Cenacolo, gostuje u Zagrebu u sklopu turneje po većim europskim gradovima. Održat će dvije predstave, 13. i 14. listopada, u dvorani Cibona Košarkaškoga centra Dražena Petrovića. 

Scensko uprizorenje rezultat je kreativnog djelovanja mladih ljudi iz cijeloga svijeta, pa tako i iz Hrvatske, koji su u Zajednici Cenacolo pronašli drugu šansu za život i riješili se ovisnosti o drogama, alkoholu, kocki i drugim porocima.

Mjuzikl Credo jedno je od najboljih kršćanskih kazališnih ostvarenja. Predstava je autorsko djelo članova Zajednice Cenacolo, koji su s njom u četiri godine gostovali u Rimu, Veroni, Madridu, Beču i drugim europskim gradovima.

Mjuzikl je 14. srpnja, na dan Slavlja života, izveden u sjedištu Zajednice u gradu Saluzzu, potom u Međugorju, zatim u Madridu u povodu Svjetskog dana mladih te u St. Margarethenu u Austriji.

Zajednica Cenacolo pomogla je mladim ljudima da razviju svoje skrivene umjetničke talente i ostvare ih u toj predstavi humanitarnog karaktera. Novac od ulaznica namijenjen je radu i djelovanju zajednice Cenacolo u Hrvatskoj, koja ne prima nikakva sredstva od institucija.

Zajednicu Cenacolo osnovala je 1983. časna sestra Elvira Petrozzi. Zajednica je počela raditi u trošnoj i razrušenoj kući u općini Saluzzo u Italiji, a danas djeluje u 60-ak kuća diljem svijeta (u Italiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Poljskoj, Francuskoj, Bosni i Hercegovini, Irskoj, Engleskoj, Rusiji, Austriji, SAD-u, Brazilu, Meksiku, Argentini i Peruu).