Ibrahimović nominiran za literarnu nagradu

Zlatan Ibrahimović, trenutačno član francuskog doprvaka Paris SG-a s kojim će gostovati u Zagrebu u 3. kolu skupine A Lige prvaka protiv Dinama, nominiran je za prestižnu švedsku literarnu nagradu "August".

Ibrahimovićeva autobiografija "Ja, Zlatan", koja je prevedena i na hrvatski jezik, a koju je Ibrahimović napisao uz suradnju švedskog novinara Davida Lagercrantza, uvrštena je među šest finalista za nagradu, a dobitnik će biti poznat krajem studenoga.

Prema mišljenju komisije za nagradu "August", koja ime nosi po književniku Augustu Strindbergu, a dodjeljuje se od 1989. godine, Ibrahimovićevu autobiografiju krasi precizan jezik, a ostavlja snažan dojam. Dojmljivi i ponekad oštri opisi čitatelja lako uvode u Zlatanov svijet, kako na tako i izvan terena.

Ibrahimovićeva autobiografija izdana je prošle jeseni, a već sada je jedna od najprodavanijih knjiga u švedskoj povijesti sa 500.000 prodanih primjeraka. U njoj veliki igrač opisuje svoje početke u predgrađu Malmoea Rosengaardu, ali i igranje u Ajaxu, Juventusu, Interu, Barceloni i Milanu.