Nagrada 'Fran Galović' Milanu Frčku

Nagrada za najbolje djelo zavičajne tematike na 19. Galovićevim jesenima u Koprivnici dodijeljena koprivničkom pjesniku Milanu Frčku.

Za nagradu se natjecalo sedam finalista, a zbirka pjesama Pred špiglom izdvojena kao najbolja zbog toga što je naš izbor bio ponajviše motiviran njenim galovićevskim zavičajnim duhom, istaknuo je predsjednik prosudbenog povjerenstva Galovićevih jeseni Zdravko Seleš.

S Galovićem sam od malena drugovao. Imao sam sreće da sam u ranoj mladosti sreo fratra koji mi je poklonio staru knjigu kajkavskih riječi. Bogu hvala, knjigu sam sačuvao i cijeli život skupljam kajkavske riječi kojih se namnožilo 15.000, rekao je u svom kratkom obraćanju publici nagrađeni pjesnik Milan Frčko.

Nagrada za najbolju kratku priču dodijeljena je Stjepi Martinoviću za Obezručenje.

Osim ovih nagrada, nagrađeni su i učenici osnovnih i srednjih škola Koprivničko-križevačke županije nagradom Mali Galović. Između prijavljenih 48 pjesama, nagrađena je Molitva rijeke, učenice Ire Kvakarić iz OŠ Đuro Ester Koprivnica. Za najbolju priču proglašena je S tobom sam mama autorice Klaudije Ivačić, učenice koprivničke Gimnazije Fran Galović.

Dodjelom nagrada završena su 19. Galovićeve jeseni čiji su organizatori Grad Koprivnica i podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika (DHK), a pokrovitelj Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.