Dolenčić novi intendant Dubrovačkih ljetnih igara

Odlukom Festivalskog vijeća Dubrovačkih ljetnih igara novim intendantom toga festivala imenovan je redatelj Krešimir Dolenčić, koji će na dužnost stupiti 17. prosinca, nakon isteka mandata sadašnjeg ravnatelja Ivice Prlendera, priopćeno je iz Ministarstva kulture.

Izbor Krešimira Dolenčića čini se vrlo razložnim i legitimnim, ne samo zato što je svoju profesionalnu karijeru od kazališnih početaka vezao uz grad Dubrovnik, nego i zbog toga što je u dosadašnjem radu pokazao da ima hrabrosti za otvaranje prema novom tipu projekata, organizacijsku sposobnost vođenja projekata velikog opsega i kreiranja velikih događaja, a istovremeno i kontinuiranu 30-godišnju umjetničku djelatnost, kazala je ministrica kulture Andreja Zlatar Violić.

Dolenčić je odbio govoriti o budućem konceptu i potencijalnim kandidatima za buduće čelne ljude festivala. Nastavit ćemo razvijati dosadašnji koncept s ciljem stvaranja svjetskog i europskog teatra obilježenog dobrim i kvalitetnim predstavama, u kombinaciji s propulzivnim glazbenim događajima. Preuzimajući tu ulogu, preuzimam i veliku odgovornost, ali i veselje. Meni Dubrovnik nije funkcija, nego religiozno uvjerenje prema onome čemu čovjek u životu treba težiti, da ono čime se bavi doživljava kao mogućnost susreta s 'onostranim', što Dubrovnik doista i jest, poručio je Dolenčić.