Kako bi građani danas glasovali?

Prema anketi koju je za HTV izradila agencija Promocija plus na uzorku od 600 građana, da su danas izbori, za gradonačelnika Osijeka najviše glasova osvojio bi Krešimir Bubalo (HDSSB-HSLS). Za njega bi glasalo 41,9 posto građana. Za Biljanu Borzan (SDP) glasovalo bi 14,7 posto ispitanika.

Za gradonačelnika Splita najviše glasova osvojio bi nezavisni kandidat don Ivan Grubišić (31,3%), zatim Ivo Baldasar iz SDP-a (19,8%) te Anđelka Visković iz HGS-a (16,7%).

Da su danas izbori, najveći postotak ispitanika iz Zadra glasovao bi za Božidara Kalmetu iz HDZ-a. Za njega kao gradonačelnika glasalo bi 31,2 posto ispitanika. Za Ivu Bilića (nezavisni, SDP-HNS) glasalo bi 25,9 posto, a za Vedrana Uraniju iz Hrvatskih laburista 14,7 ispitanika.

U Dubrovniku bi najviše glasova za gradonačelnika osvojila Dubravka Šuica (22,7%), zatim Andro Vlahušić iz HNS-a (20,4%) te Niko Šalja iz SDP-a (17,6 posto).
Na pitanje za kojeg kandidata za gradonačelnika Zagreba biste najvjerojatnije glasali, 27,6 posto ispitanika odgovorilo je za Milana Bandića, 20,4 posto za Davora Bernardića iz SDP-a, a 16,8 posto za Mirelu Holy (nezavisna/Laburisti). No u slučaju Zagreba drugi krug donosi i novi rezultat, Bernardić bi osvojio 0,5 posto više glasova (Bernardić - 42,8, Bandić- 42,3). Neodlučnih je 14,9 posto, a mogućnost anketne pogreške 3,7 posto.

O ostalim preferencijama građana - za koju stranku bi najvjerojatnije glasali u izborima za Skupštinu grada Zagreba, za Gradsko vijeće Splita, Dubrovnika, Zadra te za kojeg od kandidata za gradonačelnika bi glasali u drugom izbornom krugu, pogledajte u dokumentima u prilogu.