Markač za HTV: Još sam pod dojmom dočeka

S osmijehom na licu i general Markač podijelio je s gledateljima HTV-a kako je doživio izlazak te poručio kako se planira posvetiti obitelji i prijateljima te lovu koji mu je veliki hobi.

Gotovina za HTV: Otići ću na more, dignit jidra


Dobre volje kaže kako se ipak malo uspio naspavati. Dodao je da je sve skupa bilo jako naporno, to još uvijek traje pa gotovo nema odmora.

No poručuje kako je još uvijek pod dojmom dočeka. Ja sam u zatvoru osjetio koliko je to lijepo i koliko je to poticajno kada imate takvu potporu, ističe.

U lovačkom odijelu dao je naslutiti kako će provoditi buduće slobodno vrijeme. Naravno, malo uz hobi za koji znate da je lov. Zbog njega smo i otišli u Haag, ali, evo, to je neizostavno u mom životu. Posvetit ću se svojoj obitelji, svojim unucima, svojim sinovima i, naravno, svojim prijateljima koji su mi dali besprijekornu potporu, rekao je.

Najveću potporu sigurno je imao u Đurđevcu kamo planira uskoro i otići. Ići ću u Podravinu, tamo sam rođen i to je moj kraj, ali mislim da sada kamo god dođem u Hrvatskoj, da sam dobrodošao.

A obići će, kaže, i najljepšu zemlju na svijetu. Sada kada je sve jasno i više nema zabuna, general je poručio kako ga jedna stvar najviše veseli. Nema nikakve mrlje na našim oslobodilačkim operacijama i to je najljepše što za mene može biti, istaknuo je Markač.