Gotovina: Našao sam put kući

General Ante Gotovina stigao je u Pakoštane i obratio se brojnom mnoštvu. Rekao je da je nakon dugo vremena našao put kući. Na velikoj proslavi u čast njegova oslobođenja okupilo se 30 000 ljudi.

Veselite se, dragi prijatelji, ovo je naša večer, večer naše pobjede. Nakon toliko godina našao sam put do svoje kuće i večeras sam tu s vama. I što vam drugo mogu reći nego da sam sretan. Hvala vam na kršćanskoj ljubavi iskazanoj svih ovih godina. Tu kršćansku ljubav trebamo čuvati i dalje i iskazivati posebno prema onima koji su najslabiji i najugroženiji kako bismo vidjeli da svaki naš čovjek može živjeti sretno u ovoj državi. To je naš zajednički cilj i vjerujem da je to naše sutra. Veselite se, ugodna vam večer. Bog s vama, poručio je general Gotovina.

U organizaciji ovog dugoočekivanog događaja sudjelovale su gotovo sve općine Zadarske županije. Načelnik Pakoštana najavio je vatromet i bakljadu, gajete, šibensku stražu, KUD-ove iz županija. Rekao je kako žele prigodno dočekati generala, zahvaliti mu na svemu, izraziti poštovanje za sve što je podnio ovih 11 godina.

Generala, osim Pakoštanaca, dočekali su i mnogobrojni mještani zadarskog kraja, a došli su i puni autobusi iz Dubrovnika, Splita, Šibenika. Pakoštanci su najavili kako će se ova fešta dugo pamtiti. Zabavni program u kojem će nastupiti mnogi izvođači trajat će dugo u noć.

Generali Ante Gotovina i Mladen Markač od trenutka kada su oslobođeni izazivaju valove oduševljenja gdje god se pojave. Podsjetimo, u Zagrebu na Trgu bana Jelačića dočekalo ih je više od sto tisuća ljudi, ne pamti se kada je trg ispred katedrale preplavilo mnoštvo kao u vrijeme mise zahvalnice za slobodu generala. Istu večer slavilo se u gradovima diljem Lijepe naše.

Generala Gotovinu pozdravljali su svi koji su bili na nedjeljnoj misi u Mariji Bistrici, a Markač je svojom prisutnošću dao poseban pečat jednoj od najveličanstvenijih do sada Kolona sjećanja u Vukovaru.