Najmenadžeri u kriznoj 2012.

Hrvatska udruga menadžera HUM-CROMA za dobitnike nagrade za životno djelo izabrala je Stjepana Hrešća, vlasnika Holding grupe Hrešć iz Preloga, i Šimu Vidulina, potpredsjednika HGK za regionalni razvoj. Za menadžera godine u kategoriji velikih poduzeća proglašen je član Uprave Belupa Stanislav Biondić.

Nagrade za životno djelo te nagrade "Menadžer godine" najuspješnijim menadžerima i poduzetnicima u kategorijama velika, srednja i mala poduzeća, javna poduzeća, inozemna poduzeća, projekt-menadžer, mladi menadžer i poduzetnik godine te nagrade i priznanja udruge dodijeljeni su na prigodnoj svečanosti održanoj u sklopu tradicionalnog, 22. susreta "CROMA 2012". Nagrađeni su predstavljeni i u posebnoj publikaciji CROMA-e.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava za menadžera godine izabrani su Martin Halausek, direktor i predsjednik Uprave tvrtke Kvasac, i Antun Presečki, vlasnik i član Uprave Presečki grupe, a u kategoriji malih poduzeća Ivan Matejašić, suvlasnik i direktor tvrtke SPIN Informatički inženjering iz Osijeka, te Zdravko Runtas, direktor tvrtke IGO-MAT iz Bregane.

Razgovor s poduzetnicom koja je odbila nagradu CROMA-e

Direktorica Turističke zajednice grada Rovinja Odeta Sapač i predsjednik Uprave Vodovod-Osijek Ljubomir Novoselić menadžeri su godine u kategoriji javnih poduzeća, a menadžer godine u inozemnim poduzećima je Zoran Uranjek, član Uprave Harburg-Freudenberger Belišće.

Za mladog menadžera izabran je osnivač, vlasnik i direktor tvrtke Modo interijer studio iz Darde Miroslav Mršo.

Poduzetnici su godine u izboru CROMA-e vlasnik i direktor tvrtke IN2 Ante Mandić i suosnivač i suvlasnik tvrtke Lider Press Miodrag Šajatović, a za projekt-menadžere godine izabrani su direktor putničke agencije Uniline Boris Žgomba i predsjednik Uprave Pevec maloprodaje neprehrambene robe iz Bjelovara Darko Šket.