Broš "Uz nas niste sami" u fundusu tradicijskog nakita

Broš HRT-ove humanitarne akcije "Uz nas niste sami", koji na jedinstven način simbolizira plemenitost i humanost ovog projekta, uvršten je u fundus Zbirke tradicijskog nakita Etnografskog muzeja u Zagrebu.

Ovaj atraktivan zaštitni znak nacionalne humanitarne akcije nastao je na HRT-u. Dizajnirala ga je Tanja Momčilović, a već prvo njegovo predstavljanje naišlo je na neskrivene simpatije i odobravanje.

Kao voditeljica zbirke ovaj suvremeni nakit smatram vrijednim dijelom recentne narodne kitnje i rijetkog zajedništva. On simbolizira zajedničke napore medija te kulturne, sportske i opće društvene javnosti na jednom velikom humanitarnom projektu, naglasila je muzejska savjetnica i voditeljica Zbirke tradicijskog nakita Ivanka Ivkanec.

Dizajn broša inspiriran je cvijetom maslačka. Sjemenke maslačka, lagane, osjetljive i neotporne zajedno čine cjelinu koja je prepoznatljiva kao jedan cvijet, no kada se odvoje, svaka je posebna jedinka koja predstavlja novi život, slikovito je objasnila Tanja.

Dizajnom broša željela se istaknuti priroda akcije u kojoj sudjeluju humanitarne organizacije različitih tipova i mnogo pojedinaca, a koji su ključni za ostvarivanje zajedničkog cilja - pomaganja i pružanja nade u novi život.