Chishche Lishche - predstava nastala iz čistog gušta

U satiričkom kazalištu Kerempuh na noćnoj sceni večeras će se održati praizvedba Cabareta Chishche Lishche. Moći ćete uživati u glazbenim obradama i autorskoj interpretaciji Balada Petrice Kerempuha Miroslava Krleže (Ni med cvetjem ni pravice, Na mukah, Khevenhiller, Komendrijaši, Galženjačka, Gumbelijum roža fino diši i Baba cmizdri pod galgama). Razveselit će vas estradnom poezijom, razgaliti šlagerima, u srce vas dirnuti rodoljubnom poezijom Petra Preradovića te mnogim drugim domaćim hitovima.

Skečevi su nastali kroz improvizaciju, od kojih se neki temelje na beskrajno duhovitim kolumnama Ante Tomića, a neki su autorski, nastali za vrijeme proba. Njihove su izvedbe čisti užitak, za njih i njihovu publiku, oni su majstori kazališne zabave.

Kazališni bend Chishche Lishche svoj je buran glazbeni život započeo radom na predstavi O medvjedima i ljudima (autora i redatelja S. Anočića). Čine ga četiri istaknuta glumca Kerempuhova ansambla: Ivan Đuričić (saksofon, harmonika, vokal), Hrvoje Kečkeš (bas gitara), Mario Mirković (gitara) i Luka Petrušić (bubnjevi). U ovom cabaretu kao sjajan vokal i glumačko pojačanje pridružuje im se i Maja Posavec. Grupa inače non stop svira, nastupa na renomiranim kazališnim festivalima, po trgovima, na dodjelama nagrada te u najpoznatijim zagrebačkim klubovima, a od sada ih možete redovito pratiti i na pozornici Noćne scene Kerempuha.

Specifičan sound banda Chishche Lishche obiluje raznim glazbenim žanrovima te kao takav nije ni definiran, međutim publika ga često doživljava kao juish-reggae, gipsy-punk, turbo jazz-folk, rock'n' act…

U videoprilogu pogledajte razgovor s muškim dijelom ekipe Cabareta Chishche Lishche.