Umjetnički paviljon obilježava 114. godišnjicu

Umjetnički paviljon u Zagrebu, u povodu obilježavanja 114. godišnjice, na Dan paviljona, za sve posjetitelje izložbe South Southeast, Život u slikama američkog fotografa Stevea McCurryja priprema brojna iznenađenja i pogodnosti.

Posjetitelji izložbe autora Afganistanske djevojke - jedne od najpoznatijih snimljenih fotografija, uz prigodan dar, dobit će priliku osvojiti besplatnu godišnju ulaznicu za dvije osobe za sve izložbe u Umjetničkom paviljonu tijekom 2013., najavili su organizatori.

Izložbu će biti moguće pratiti putem besplatnog audio-vizualnog vodiča Smart Guide koji funkcionira putem 'pametnih telefona'.

Obljetničku 2013. Umjetnički paviljon obilježit će ekskluzivnim izložbenim multimedijalnim projektom u povodu završetka obnove i restauracije Paviljona te programom u kojem se ističu dvije studijske izložbe: Praška četvorica Zvonka Makovića i Pariz, Zagreb Igora Zidića.

Umjetnički paviljon u Zagrebu najstariji je izložbeni prostor u ovom dijelu jugoistočne Europe, a otvoren je 15. prosinca 1898. izložbom Hrvatskog salona.