Butković: 'To je politička optužnica'

Novljanski gradonačelnik Oleg Butković (HDZ) na konferenciji za novinare sazvanoj nakon objavljivanja vijesti da je USKOK protiv njega podignuo optužnicu, ocijenio da je riječ o političkoj optužnici, a da će pred hrvatskim pravosuđem, u koje ima puno povjerenje, dokazati svoju nedužnost.

USKOK Butkovića optužuje da je protuzakonito sredstvima Grada Novog Vinodolskog platio ljetovanje Siniši Šircu, zamjeniku direktora Hrvatskih voda, te članovima njegove obitelj u iznosu od 33.000 kuna. Širac je također optužen zbog poticanja Butkovića na zloporabu položaja.

Butković je pojasnio događanja iz 2009. kada je Širac, zajedno s mnogobrojnim političkim dužnosnicima i gospodarstvenicima, boravio u Novom Vinodolskom tijekom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te održavanja tradicionalne turističko-promidžbene priredbe Ružica Vinodola. Širac je u Novom Vinodolskom boravio s obitelji u visokorangiranom hotelskom Resortu Novi Spa.

Butković je pojasnio kako je na poglavarstvu donesena odluka da se ljude koji mogu pomoći promociji Novog Vinodolskog pozove i počasti smještajem, a to su radili godinama. Za Širca znam da je bio, a za njegove članove obitelji neka utvrdi sud jesu li bili i je li njihov boravak doista plaćen gradskim novcem, dodao je novljanski gradonačelnik.

Butković, koji je i predsjednik HDZ-a Primorsko-goranske županije i član Predsjedništva HDZ-a drži da je moguća smišljena podudarnost što se ova optužnica podiže prije sljedećih lokalnih izbora. Tvrdi i da su posrijedi moguća i zakulisna podmetanja, ali da bi mnogo toga, o čemu sada ne želi govoriti, moglo izići na vidjelo.