Izabrani novi ravnatelji splitskog HNK

Kazališno vijeće splitskoga Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) imenovalo je ravnatelje Drame, Opere, Baleta te poslovnog ravnatelja i upravitelja tehnike, izvijestila je danas ta kazališna kuća.

Vijeće je prihvatilo prijedlog intendanta splitskoga HNK Tončija Bilića te za ravnatelja Drame imenovalo Jasena Boku, a kao ravnatelja Baleta Dinka Bogdanića.

Ivica Čikeš je obnašatelj dužnosti ravnatelja Opere, Vesna Čotić obnašateljica dužnosti poslovne ravnateljice, a Živko Perić obnašatelj dužnosti upravitelja tehnike.

Ravnatelj Drame Jasen Boko diplomirani je dramaturg. Bio je novinar - komentator i kazališni kritičar, autor je više od deset dramskih tekstova i putopisac. Radio je u splitskome HNK kao dramaturg.

Ravnatelj Baleta Dinko Bogdanić proslavljeni je hrvatski baletni umjetnik, nekad plesač na najvažnijim svjetskim pozornicama, koreograf i profesor baleta, bivši ravnatelj Baleta HNK u Zagrebu.

Obnašatelj dužnosti ravnatelja Opere Ivica Čikeš operni je pjevač, nacionalni operni prvak, jedan od najistaknutijih basova domaće operne scene i dobitnik najuglednijih domaćih nagrada i priznanja, a obnašao je dužnost ravnatelja Opere i u dosadašnjemu mandatu.

Nova obnašateljica dužnosti poslovne ravnateljice Vesna Čotić diplomirana je ekonomistica s dugogodišnjim stažem u splitskome HNK. Na novu dužnost dolazi s mjesta voditeljice marketinga. Živko Perić dugogodišnji je zaposlenik splitskoga HNK i upravitelj tehnike.

Sjednica Kazališnog vijeća održana je u petak, 21. prosinca, a svi su preuzeli dužnost s danom imenovanja.