Nastavlja se polemika oko zdravstvenog odgoja

Ne prestaju rasprave o uvođenju zdravstvenog odgoja u škole. Nakon Crkve i HHO je kritizirao način uvođenja tog odgoja. Ministar Željko Jovanović oglasio se pak na Facebooku komentirajući novogodišnje pijanstvo maloljetnika u Splitu, istaknuo je važnost zdravstvenog odgoja.

Ne, ne treba nam zdravstveni odgoj! Gdje su bili Grozd, Crkva, Čičak i obitelj dok su 13-godišnjaci trusili tequille?, upitao je ministar.

Ovim komentarom ministar u novoj godini ulazi u novu fazu polemika s protivnicima uvođenja 4. modula o spolnosti u programu zdravstvenog odgoja. A ni protivnici ne miruju. Udruga Grozd poslala je priopćenje diplomatskom zboru i javnosti - ministar zloupotrebljava svoj položaj i komunističkim metodama sprječava slobodu govora te iznošenje suprotnih stajališta.

Proteklih dana javio nam se veći broj članova Grozda - roditelja i nastavnika. Obavijestili su nas da se boje u javnosti iznositi svoje neslaganje sa zdravstvenim odgojem kako ne bi bili izloženi istom javnom uznemiravanju, sramoćenju, diskreditiranju pa i mogućnosti gubitka radnog mjesta, navodi udruga u priopćenju.

Oglasila se i Udruga građana za zaštitu ljudskih prava David. Prema njihovu mišljenju, Crkva zloupotrebljava svoje učenje i obmanjuje građane. Zato će 16. siječnja prosvjedovati protiv takvog ponašanja Crkve. Iako ministar najavljuje da u programu zdravstvenog odgoja neće mijenjati ništa, već dugo sadržaj školskog programa nije izazvao ovako žestoke reakcije.