Inteligentna kolica Shop&Touch

Splitska tvrtka Husar d.o.o. na tržište je izbacila proizvod koji će nam, baš kao i mobiteli, olakšati život. Ovaj proizvod  olakšat će nam život prilikom kupovanja. Naime, riječ je o inteligentnim kolicima.

Do ideje za izradu inteligentnih kolica došli smo tijekom kupnje. Točnije, uvidjevši što nas sve živcira dok kupujemo, odlučili smo otkloniti nedostatke uz pomoć tehnologije koja se svaki dan razvija sve više. Na inteligentnim kolicima smo radili od 2008. i danas smo dobili idealnog pomagača pri kupnji, rekao je direktor Husara Miljenko Perić za Danas.hr. 

Proizvod je nazvan Shop&Touch, a sastoji se od zaslona osjetljivog na dodir koji služi za komunikaciju s korisnikom, te barkod čitača za jednostavno učitavanje informacija o proizvodu. Na zaslonu se mogu vidjeti trenutačne akcijske ponude, pronaći lokacija željenog artikla, provjeriti cijene proizvoda, a kupac će u svakom trenutku moći vidjeti gdje se nalazi na mapi prodajnog centra. Pritom će uređaj pokazivati najkraći put do željenog proizvoda, ali i osiguravati dodatne podatke o proizvodu. Što je najzanimljivije za kupce – u svakom trenutku moći će provjeriti sadržaj i ukupan iznos svoje košarice. Postavlja se na obična kolica u prodajnim centrima i kupcu daje pregršt informacija.

Za proivod su se već zainteresirali domaći trgovački lanci, ali i oni u inozemstvu.