Novi projekt Montažstroja - plesom protiv mina

U 2013. godini Montažstroj će ispitati koliko je naša zemlja slobodna testirajući tijelima plesača minsku opasnost. Dokumentarno-igrani film 'Protunapad' pratit će sazivanje i sastavljanje istoimene izvedbene skupine čiji će plesači biti dovoljno hrabri i društveno osviješteni da stupe na razminirana polja i zaplešu na njima.

Projekt će započeti edukativno-kreativnom radionicom od 28. siječnja do 2. veljače u prostorima Tribine Grada Zagreba (Kaptol 27) na kojoj će prijavljene zainteresirane osobe upoznati pirotehničare, predstavnike Hrvatskog centra za razminiranje, stradalnike minskih incidenata te teoretičare i stručnjake kako bi na taj način iz prve ruke upoznali specifičnosti i doseg minske zagađenosti u Hrvatskoj. Radionica će završiti javnom tribinom 2. veljače na kojoj će svi sudionici radionice javnosti predstaviti relevantne probleme minske  opasnosti u svrhu edukacije i zagovora u javnosti.

Tijekom pohađanja radionice plesači će odlučiti imaju li dovoljno hrabrosti za priključenje izvedbenoj skupini koja će tijekom ove i iduće godine uz pratnju snimateljske ekipe otputovati na 12 razminiranih lokacija u Hrvatskoj u 12 još uvijek zagađenih županija kako bi svojim plesom u predivnim krajolicima naše zemlje zagovarali ljudsko pravo na slobodu kretanja. 

Montažstroj poziva plesače, ali i sve ostale koje vole ples i imaju hrabrosti da se prijave na sudjelovanje u početnoj kreativno-edukativnoj radionici slanjem kontaktnih podataka i kratkog životopisa na elektroničku adresu protunapad@montazstroj.hr sve do 26. siječnja 2013. godine. U projektu „Protunapad“ ples je više od umjetnosti, objavljeno je na internetskim stranicama Montažstroja.