Izložba umjetničkih rješenja spomenika Ivanu Pavlu II.

Izložba umjetničkih rješenja spomenika papi Ivanu Pavlu II. i rješenja uređenja neposrednog okoliša ispred crkve sv. Križa u Gružu u Dubrovniku otvorit će se u zagrebačkoj galeriji Bačva u Domu hrvatskih likovnih umjetnika.

Izložena rješenja rezultat su natječaja koji je potkraj prošle godine proveo Grad Dubrovnik u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika. Između 19 primljenih radova, ocjenjivački sud na čelu s povjesničarkom umjetnosti Željkom Čorak, za prvonagrađeni rad odabrao je djelo akademske kiparice Marije Ujević-Galetović i arhitekta Branka Silađina.

S prvonagrađenim autorima Grad Dubrovnik će pokrenuti pregovarački postupak tijekom kojeg će se odrediti konačno rješenje izvedbenog projekta sukladno preporukama ocjenjivačkog suda.

Za drugu nagradu izabrano je rješenje Hrvoja Urumovića i studija Fabrika arhitekti, dok je trećenagrađeni bio rad Nevena Bilića i arhitektica Marije Premužić Ančić i Azre Suljić.

Izložba ostaje otvorena do 22. siječnja, a umjetnička rješenja predstavit će se i u Dubrovniku od 1. do 10. veljače, u klaustru Dominikanskog samostana.