Esplanade najbolji hotel u Hrvatskoj

TripAdvisor, najveći svjetski turistički servis za ocjenu kvalitete usluga u turizmu, objavio je ovogodišnje pobjednike, kojima su dodijeljene nagrade na temelju recenzija gostiju. Tako je hotel Esplanade proglašen najboljim hotelom u Hrvatskoj 2013. (Traveler's Choice Winner 2013), i to u sve tri kategorije: za najbolji hotel, najbolju uslugu te za najbolji luksuzni hotel u Hrvatskoj.

TripAdvisor jedna je od najvažnijih i najposjećenijih turističkih stranica u svijetu, gdje milijuni putnika svakodnevno dijele svoja iskustva i doživljaje o posjećenim hotelima, atrakcijama i odredištima. Esplanade ondje već godinama drži prvo mjesto u gradu Zagrebu, a neki od gostiju opisuju hotel kao: ‘Prekrasno art deco utočište u središtu Zagreba’, Veličanstvenu staru damu među europskim hotelima’, ‘Hotel sa stilom, savršen u svakom pogledu’ i sl.

Na dodjeli Meeting Star Awarda ovih je dana u Ljubljani, u sklopu Convente, 5. profesionalnog sajma kongresnog turizma jugoistočne Europe, Kongres Magazine proglasio hotel Esplanade najboljim u kategoriji Luksuzni gradski konferencijski hotel 2013. godine. Meeting Star je regionalna nagrada koja prepoznaje iznimna ostvarenja u kongresnom turizmu jugoistočne Europe, a dodijeljena je evaluacijom turističkih stručnjaka, na temelju ocjene boravka skrivenoga gosta. 

Uz to, zagrebački hotel Esplanade primio je i nagradu Luxury Travel Series u kategoriji Luksuzni hotel 2013. na području Hrvatske. Tu nagradu već godinama dodjeljuje specijalizirani turistički vodič Luxury Travel Guide, u kojemu je ovaj put predstavljen i hotel Esplanade.

U nizu priznanja valja istaknuti i Zlatnu listu (Gold list) najprestižnijega svjetskog putničkog časopisa Conde Nast Traveler na koju je potkraj 2012. ponovno uvršten hotel Esplanade, i to kao jedini hrvatski hotel. 

Ove nagrade veliko su priznanje našoj težnji k izvrsnosti u pružanju vrhunske usluge gostima i zaista su iznimno postignuće, posebice zbog toga što odražavaju istinsko iskustvo i zadovoljstvo gostiju smještajem, hranom i razinom usluge. Nagrade su potvrda kvalitete i priznanje da hotel i dalje drži vodeću poziciju na domaćem i globalnom tržištu luksuznih usluga. Uistinu sam ponosan na svoje kolege koji zaslužuju ova velika priznanja za predan rad i ljubav koju svakodnevno iskazuju prema ovom zagrebačkom hotelu. Esplanade to zaslužuje, istaknuo je Ivica Max Krizmanić, generalni direktor hotela.