Pisce u zatvor: (novo)godišnja inventura!

U petak, 25.1. u 20:15 sati u Booksi će udruga Skribonauti predstaviti presjek najzanimljivijih trenutaka dosadašnje provedbe njihovog projekta Pisce u zatvor, te planove za nastavak i širenje projekta tijekom ove godine. 

Prošle su godine Skribonauti 'zatvorili' 17 književnika i književnica u 6 hrvatskih zatvora, a u suradnji s udrugom Attack i darežljivim pojedincima skupili su više stotina knjiga za zatvorske knjižnice. Što su autori i autorice mislili o zatvorima i ljudima u njima prije i nakon tribina, s kojim su se predrasudama susreli s ove i one strane rešetaka posjetitelji će saznati iz kratkog videa o projektu te iz prve ruke od gostiju - Gordana Duhačeka, Marinka Koščeca, Gordana Nuhanovića  i Dorte Jagić

Skribonauti su dosad posjetili Okružne zatvore u Karlovcu, Varaždinu, Zadru, Splitu, Rijeci te ženski odjel Zatvora u Remetincu, a u projektu su  do sada sudjelovali mnogi književnici i književnice među kojima su Zoran Ferić, Mima Simić, Tanja Mravak, Ivana Simić Bodrožić, Boba Đuderija, Maja Hrgović, Renato Baretić i drugi.

Najavu događaja možete vidjeti ovdje http://booksa.hr/program/booksa/pisce-u-zatvor-novogodisnja-inventura