Više od 5000 potpisa za referendum o Srđu

U prva tri dana prikupljanja potpisa za referendum o Projektu golf na Srđu, od petka 1. veljače do 3. veljače navečer, prikupljeno je više od 5000 potpisa, priopćeno je danas iz Organizacijskog odbora za referendum.

Među potpisnicima su i brojni političari poput gradonačelnika Andre Vlahušića njegova zamjenika Nika Šalje, gradske vijećnice i predsjednice dubrovačkog HDZ-a Dubravke Šuice, vijećnice Marije Delije te brojni ugledni građani poput biskupa dubrovačkog mons. Mate Uzinića, dubrovačkog paroha Gorana Spaića, akademika Luka Paljetka i Nenada Vekarića.

Na dan Feste svetoga Vlaha, zaštitnika Dubrovnika, i velik broj građana koji ne žive u administrativnim granicama Dubrovnika izrazio je želju dati svoj potpis za raspisivanje referenduma, što je najbolji pokazatelj visoke svijesti građana o utjecaju koji bi realizacija velikog golf resorta imala ne samo na Dubrovnik nego i na cijelu Županiju, navodi u priopćenju Organizacijski odbor za referendum.

Nažalost, dodaju organizatori referenduma, početak kampanje obilježila je odluka Hrvatske radiotelevizije (HRT) o zabrani emitiranja plaćenih obavijesti na Radio Dubrovniku.

Stvaranjem takve antidemokratske klime, građanima koji taj javni servis financiraju, onemogućeno je dobivanje informiracije o tome gdje i kako mogu dati svoj potpis. Stoga su organizatori referenduma tužbom sudu u Dubrovniku ustali protiv medijske blokade HRT-a, ističe se u priopćenju.