Umro dramski umjetnik Boris Festini

Boris Festini, glumac koji je uz dugu kazališnu karijeru ostvario i niz zapaženih uloga u filmovima i televizijskim serijalima, umro je u 83. godini. Festini je umro u petak 8. veljače, a posljednji ispraćaj bit će u utorak 12. veljače na zagrebačkom Mirogoju.

Glumu je diplomirao 1955. na zagrebačkoj Akademiji za kazališnu umjetnost i vrlo je brzo nakon toga postao stalnim honorarnim članom Drame HNK u Zagrebu. Poslije prelazi u kazalište 'Komedija' te u Teatar&TD. Nastupao je na Dubrovačkim ljetnim igrama, Splitskom ljetu, u kazalištu 'Bagatella', s glumačkim družinama 'Histrion' i 'Akter' te u Akademskom kazalištu, na Maloj sceni i u 'Gavelli'.

Među ostalim glumio je u 'Rondu' Zvonimira Berkovića, 'Seljačkoj buni 1573.' Vatroslava Mimice i 'Izbavitelju' nedavno preminulog Krste Papića. Krajem osamdesetih glumio je u filmu 'Čovjek koji je volio sprovode' Zorana Tadića te u 'Transatlantiku' Mladena Jurana. Ipak široj je publici bio je prepoznatljiv zahvaljujući manjim, ali zapamćenim ulogama u popularnim televizijskim serijalima: 'Kuda idu divlje svinje', 'Prosjaci i sinovi', 'Nepokoreni grad',  'Smogovci', u kojima je glumio djeda Jozu, 'Villa Maria' i 'Dobre namjere'.