U Zadru se otvara Regionalni ured Udruge Franak

U Zadru se danas otvara Regionalni ured Udruge Franak za Zadar i Dalmaciju. Udruga u Zadru broji 400 članova, a u cijeloj Hrvatskoj 8 000. Prema podacima Udruge, u Hrvatskoj se oko 100 000 građana svakodnevno bori s problemima koje su im donijeli krediti s valutnim klauzulama i kojima su se zbog promjene tečaja, rate povećale od 60 pa do 100 posto.
Ured koji se nalazi u Medulićevoj 2, na trećem katu, bit će svečano otvoren danas u 17 i 30, te će postojećim i budućim članovima Udruge Franak biti na raspolaganju jedan dan tjedno, utorkom od 17 do 19 sati. Darko Šmehil iz Udruge Franak:

Planiramo utorkom od 17 do 19 sati održavati ured otvorenim na kojem bi bili dostupni građanima, davali im pristupnice za nove članove,  odnosno postojećima bi davali smjernice na koji način uložiti prigovor na rješenja koje banke dostavljaju za podizanje kamatnih stopa, odnosno pokušavamo ekipirati jedan tim koji bi podijelili na ekonomske i pravne stručnjake koji bi se volonterski uključili kao mi što radimo, i pružili svekoliku pomoć građanima, a ono što mi nismo u stanju, odnosno ne možemo dati stručni savjet onda će to naša ekipa koja radi u Zagrebu, rekao nam je Darko Šmehil.