Projekcija dokumentarca "Serbus Krleža"

Dokumentarni film "Serbus Krleža" producenta, scenarista i redatelja Željka Senečića, koji govori o biografiji, ali i današnjoj recepciji djela Miroslava Krleže, prikazan je u Dramskom kazalištu 'Gavella'.

Trideset godina nakon smrti jednog od najvećih hrvatskih pisaca, film prikazuje aktualnost Krležinih razmišljanja i neopravdanost njegova straha od zaborava, izjavio je uoči projekcije autor filma.

Krležine drame danas se izvode više nego tijekom njegova života, o čemu u filmu svjedoči 30-ak najboljih poznavatelja njegova djela u regiji, rekao je Senečić.

U filmu, snimanom u Zagrebu, Beogradu i Ljubljani, o Krleži govore Predrag Matvejević, Zlatko Vitez, Rade Šerbedžija, Dragan Despot, Rajko Grlić, Vinko Brešan, Miki Manojlović i niz drugih uglednih kulturnih radnika iz cijele regije.    
Ovo je bio zadnji trenutak da se snimi film s umjetnicima koji su i osobno poznavali Krležu. "Serbus Krleža" prikazan je kao samostalna cjelina, a mogao bi biti i zadnjom epizodom TV serijala, naglašava Senečić uz žaljenje što će njegovu seriju o Krleži, po svemu sudeći, prije pogledati beogradska od zagrebačke televizijske publike.

Uoči projekcije i nakon nje Boris Svrtan, Franjo Dijak, Ozren Grabarić, Hrvoje Klobučar i drugi 'Gavellini' glumci kazivali su neke od najaktualnijih odlomaka iz Krležine ostavštine.