Zoran Predin predstavio svoj književni prvijenac

Poznati slovenski kantautor Zoran Predin, frontman legendarnoga slovenskog novovalnog rock-banda Lačni Franz, predstavio je zagrebačkoj publici u VIP clubu svoj književni prvijenac.

Druga žena u haremu zbirka je eseja, dnevničkih zapisa, putopisnih impresija, sjećanja, ali i pisama koju je posvetio svojem prijatelju - tragično preminulomu povjesničaru umjetnosti i rock-kritičaru Darku Glavanu.

Uz Predina, na predstavljanju su bili novinar i autor predgovora Boris Dežulović, glumac Vili Matula, koji je pročitao esej Nije nas strah, kad su skijaši s nama, te glazbeni kritičar Hrvoje Horvat.

I dok nitko od predstavljača nije htio otkriti zašto se knjiga zove baš Druga žena u haremu, Predin je posvjedočio veliko prijateljstvo prema Darku Glavanu, koji je, rekao je, klinca koji je došao iz Maribora i ništa nije znao o urbanoj sredini mnogo toga naučio.

Predinovu knjigu objavio je Aquarius Records, a sa slovenskoga na hrvatski prevela ju je Jagna Pogačnik.

Dežulović preporučuje čitateljima knjigu o kojoj im i kaže da takvo štivo nemaju priliku često čitati.

Horvat je najavio i Predinov glazbeni susret sa zagrebačkom publikom, koji će se dogoditi 8. ožujka u VIP clubu. Tada će Predin predstaviti svoj novi band sa zanimljivim postavom - harmonika, gitara i truba.