Napišite svoj san i ubacite ga u Arhiv snova

Naša predstavnica na ovogodišnjem 55. venecijanskom bijenalu Kata Mijatović i izbornik Branko Franceschi predstavljaju svoj nastupni projekt naslovljen 'Između neba i zemlje' u riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti.

Kata Mijatović
svoj rad umnogome veže za temu sna, a to će biti i središnji motiv njezine izložbe u venecijanskom prostoru sale Tiziano koja će uključivati video, instalacije i performans te napose interakciju s publikom. Zato su, ususret lipanjskom nastupu umjetnica i izbornik Branko Franceschi pokrenuli facebook stranicu naslovljenu Arhiv snova gdje svatko može poslati svoj san, a kako bi se animiralo i one nesklone Internet komunikaciji, počevši od Rijeke, uslijedit će susreti s publikom u Zagrebu, Osijeku, Splitu i drugim gradovima.

Mi ćemo na svim tim lokacijama postaviti kutije u koje će ljudi jednostavno na papiru moći napisati svoj san i ubaciti ga u kutiju. Mi radimo s volonterima koji će te snove prepisati i poslati ih nama i mi ćemo ih uvrstiti u Arhiv snova.

Kata Mijatović i Branko Franceschi ponudili su, podsjetimo, prema odluci ocjenjivačkog suda Ministarstva kulture, najbolji među deset projekata pristiglih na natječaj, a njegovo ostvarenje stajat će 800 tisuća kuna.