Gdje je završio novac prikupljen u akciji "Daj 5"?

Je li novac prikupljen u humanitarnoj akciji za obnovu Odjela intenzivne njege pedijatrije u Osijeku namjenski potrošen? Naime, akcija "Daj 5", koju je pokrenula fundacija "Milo moje" pjevača Miroslava Škore, uspješno je završena, no u Odjel nije uložen novac. Otvorilo se pitanje zašto i gdje je novac završio.

Gotovo pet godina prošlo je od osnivanja fundacije Miroslava Škore "Milo moje" i humanitarne akcije "Daj 5" za dječji Odjel intenzivne njege osječke bolnice. U akciji je prikupljeno, kažu organizatori, oko 2 i pol milijuna kuna, minus troškovi. I Blanka Vlašić u reklamnom je spotu isticala svrhu akcije - novac se prikuplja za obnovu odjela za intenzivnu njegu djece u osječkoj bolnici. Ipak, Odjel za intenzivnu njegu djece prije i nakon akcije izgleda gotovo identično. Stoga se roditelji čija se djeca nalaze iza ovih vrata s razlogom pitaju koja je uopće bila svrha akcije. 

U bolnici kažu kako, osim doniranja sitne opreme, nije mnogo učinjeno. Organizatori, pak, poručuju da je uloženo oko 800.000 kuna - ali u izobrazbu 40-ak liječnika. U isto vrijeme mediji prozivaju Miroslava Škoru da se više bavi gradnjom nove kuće nego akcijom "Daj 5".

Što je o svemu rekao prozvani Miroslav Škoro, pogledajte u Dnevniku 3.