Vukelić napustio HDZ - vladaju strah, prijetnje i ucjene

Branko Vukelić priopćio je da je nakon više od 22 godine provedene u HDZ-u izišao iz stranke jer čelnici HDZ-a tu stranku vode u potpuno krivom smjeru, guši se demokracija, vodstvo se ponaša autoritativno, stranka se bavi sama sobom.

Također je ustvrdio da su odnosi u stranci prepuni straha, prijetnja i ucjena, zabrane govora, smjenjivanja nepodobnih. Takve odnose doživio sam i osobno u svom Karlovcu, kao i brojni članovi koji su mi se obraćali i obraćaju, jer to su metode kojima se služi i potpredsjednik HDZ-a Jelić i njegovi pomagači, priopćio je Vukelić.

Potpredsjednik HDZ-a i predsjednik karlovačkog ogranka te stranke Damir Jelić priopćio je kako je izlazak dugogodišnjega stranačkog dužnosnika Branka Vukelića iz HDZ-a 'potez njegove savjesti'. Koristim ovu priliku i pozivam sve članove HDZ-a i simpatizere da se suzdrže od bilo kakvih komentara na čin istupanja iz stranke Branka Vukelića zbog njegova zdravstvenog stanja. Bez obzira na čin istupanja, gospodinu Vukeliću želim puno sreće u daljnjem radu, a primarno dobro zdravlje i brz oporavak, piše u Jelićevu priopćenju.

Ovaj Jelićev poziv Vukelić je ocijenio 'korištenjem njegova zdravstvenog stanja u dnevno-političke svrhe'. Moje zdravstveno stanje je apsolutno moja privatna stvar i ponajmanje je Jelić pozvan komentirati ga ili pozivati članove HDZ-a da ne komentiraju moje istupanje iz članstva zbog mojega zdravstvenog stanja, piše u Vukelićevu reagiranju. Napominje kako to nije prvi put da se Jelić njegovim zdravstvenim stanjem služi za dnevno-političke svrhe te ga je pozvao da 'u duhu kršćanstva, na koje se vrlo često zna pozivati, to konačno - prestane činiti'. Razlozi mog istupanja nisu posljedica moje bolesti, već isključivo onoga što sam napisao u pismu čelnicima HDZ-a, zaključio je Vukelić.