'Push up' u Gavelli

Push up njemačkog dramatičara Rolanda Schimmelphenninga, drama o beskrupuloznosti kapitalizma, večeras će se premijerno izvesti u dramskom kazalištu Gavella u Zagrebu u režiji Darija Harjačeka. Riječ je o koprodukciji sa šibenskim kazalištem, a više u prilogu Gordane Ostović.

Njemački dramatičar mlađe generacije Roland Schimmelpfennig rado je igran na njemačkim i svjetskim pozornicama jer njegova djela progovaraju o krizi današnjeg svijeta. Kod nas u varaždinskom kazalištu izvedena je Arapska noć, crnohumorna drama o imigrantima u Njemačkoj, a u večerašnjoj predstavi bavi se ovisnošću o ambiciji.

Na neki način ljudi upropaštavaju vlastite sudbine i sudbine svojih obitelji da bi uspjeli, popeli se na nekoj hijerarhiji u svom poslu i samim time postepeno gube dušu, pretvaraju se u opasne ljude koji su zbog uspjeha spremni napraviti apsolutno sve, kaže redatelj Dario Harjaček.

Likove u jednoj kompaniji koji se bore za odabran posao igraju Jakov Bilić, Barbara Nola, Antonija Stanišić, Amar Bukvić, Bojana Gregorić i drugi, a kombinacija ubitačnih monologa i dijaloga, kažu, prava je poslastica za glumce.